THERMISCHE ISOLATIE

WARMTE- EN KOUDE ENERGIEVERLIES BEPERKEN

Bij thermische isolatie onderscheiden we twee soorten: warmte isolatie en koude isolatie. Bij warmte isolatie gaat het met name om het tegengaan van warmteverlies en beperking van het energieverlies. In geval van koude isolatie is het juist zaak om de koude inhoud van leidingen en tanks niet te laten opwarmen door de omgevingstemperatuur. Daarnaast dient koude isolatie ter voorkoming van condensatie aan de buitenzijde. Dit kan immers ijsvorming en schade aan het isolatiesysteem tot gevolg hebben.

In beide gevallen kiest Combi Isolatie voor de juiste isolatiematerialen en systemen. De afwerking van de isolatie is afhankelijk van de omstandigheden en de wensen van de klant. Alles gaat in overleg met de klant. De vakmensen van Combi Isolatie zorgen na het opmeten en op maat maken van isolatie- en plaatmaterialen voor een perfecte afwerking.

installaties-thermische-isolatie-afbeelding-1-combi-isolatie.jpg
installaties-thermische-isolatie-afbeelding-2-combi-isolatie.jpg

PERSOONLIJKE BESCHERMING

Isolatie dient voor verschillende doeleinden, waaronder persoonlijke bescherming. Zowel warme als koude leidingen kunnen bij aanraking brandwonden veroorzaken.

Bij temperaturen onder 0 en vanaf een temperatuur van 42 graden of meer is het raadzaam en vaak ook verplicht om isolerende maatregelen te nemen. Combi Isolatie kan voor u de isolatiediktes berekenen die nodig zijn om een veilige omgeving te creëren.

ELEKTRISCHE TRACING

Bij leidingen, zoals dek-leidingen van binnenvaartschepen en lekwaterafvoeren in vrieshallen, biedt uitsluitend isolatie onvoldoende bescherming tegen afkoelen, bevriezen of stollen van het medium.

Combi Isolatie biedt de oplossing: elektrische tracing. De leidingen worden verwarmd door middel van een elektrische verwarmingskabel. Daar omheen wordt isolatie aangebracht om de ingebrachte warmte zoveel mogelijk te behouden. Naast vorstbescherming kan zo ook temperatuurbehoud van uw product worden gerealiseerd en wordt daarmee uw proces gewaarborgd.

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

TROTSE SPONSOR

Sponsor van Metec-TKH continental cyclingteam

CONTACTGEGEVENS

Energieweg 38
4691 SG  Tholen

Telefoon  0166 - 69 27 58
E-mail  info@combi-isolatie.com

Scroll naar boven